Laster Hendelser

Kommende Hendelser

Hendelser Search and Views Navigation

februar 2020

ÅRSMØTE og foredrag: Fred. Johansen forteller om sin farfar Hjalmar Johansen

5. februar kl. 18.00 - 21.00
Polarmuseet, Tromsø + Google Map

Fred. Johansen er sønnesønnen til Hjalmar Johansen og forfatter av boka «Hilda og hennes». Fred. kjenner historien til sin farfar bedre enn de fleste. Han vil fortelle om turneren Hjalmar Johansen, turen nordover med Nansen, og også om utfordringene da Hjalmar kom tilbake og flyttet med familien til Tromsø. Foredraget starter klokka 19.00 og er åpent for alle.Klokka 18.00 er det årsmøte for medlemmer i Arktisk Forening.

Les mer »

mars 2020

Tore Vorren-seminaret: Svalbardtraktaten 100 år i 2020

11. mars kl. 19.00 - 21.00
Polarmuseet, Tromsø + Google Map

Svalbardtraktaten gav Norge suverenitet over Svalbard, men på visse betingelser. Innledere: Susan Barr, Stian Bones, Robert Hermansen og Torbjørn Pedersen. Samarrangement med UiT. Servering av høvelig mat og drikke, og tid til en prat. Mer informasjon om møtet kommer når datoen nærmer seg.

Les mer »

april 2020

Fangst- og kajakktradisjoner på Grønland

15. april kl. 19.00 - 21.00

Maligiaq Johnson Padilla vil holde foredrag om kajakkens utvikling og kajakk som fangstredskap. Maligiaq er fra Grønland og lærte å padle, bygge kajakker og å fangste med harpun og rifle av bestefaren sin. Han bruker kajakken aktivt som fangstredskap, og underviser også i tradisjonell inuittkultur i Alaska hvor han nå er bosatt. Dette foredraget er i samarbeid med Tromsø Havpadleklubb og midt i blinken for både arktiske entusiaster og kajakkpadlere. Foredraget holdes på engelsk, men Maligiaq er også danskspråklig. Møtested…

Les mer »
+ Export Events

Møtene er åpne for alle – også de som ikke er medlem.