Laster Hendelser

« All Hendelser

UTSATT – Vorren-seminaret: Status på Svalbard med stopp i kulldrift og turisme

onsdag 17. mars 2021 kl. 18.00 21.00

Grunnet pågående smittebølge i Tromsø-regionen ser vi ingen annen løsning enn å avlyse Vorren-seminaret nok en gang. Dette er rett og slett ikke tida for å møtes.

Tema: Hva er status på Svalbard idet vi entrer et nytt sekel for Svalbardtraktaten? Med stopp i kulldriften og reiselivet som bakteppe.

Foredragsholdere:
– Stian Bones: Svalbardtraktaten, hvordan kom denne ganske unike internasjonale avtalen i stand, og hvilke utfordringer møter traktaten i dag.
– Robert Hermansen: Svalbards industrihistorie, med vekt på kulldriften og status nå.
– Enda en foredragsholder vil komme til.

Samarrangement med UiT.
Det blir tid til en prat – og servering av høvelig mat og drikke dersom smittesituasjonen med korona tillatter det. Dette er et alkoholfritt arrangement.

NB! Møtested er Tromsø Museum – Universitetsmuseet på sørspissen av Tromsøya.
Deltakerbegrensning på 40 stykker – forhåndspåmelding nødvendig.

Med forbehold om at møtet lar seg gjennomføre. Arktisk Forening vil alltid følge gjeldende smittevernbestemmelser med tanke på korona: Folk som er i høyrisikogruppa for alvorlig sykdom ved koronasmitte og folk som har symptomer som muliggjør korona bes bli hjemme. Hilsen styret.

Tore Vorren seminaret
Arktisk Forening tok initiativet til Tore Vorren-seminaret i samråd med hans familie for å hedre og minnes hans viktige bidrag til vårt samfunn – faglig, kulturelt, politisk og menneskelig. Tore Vorren-seminaret ble holdt første gang i 2014 og vil arrangeres årlig som del av Arktisk Forenings møteserie. Les mer om Tore Vorren

Møtene er åpne for alle – også de som ikke er medlem.