« All Hendelser

Drama i Nord-Atlanteren – 80 år etterpå

onsdag 16. oktober 2019 kl. 19.00 21.00

Gjenopplev historien og minnene med en samtale med etterkommerne av både de forliste og overlevende.

Vinteren 1939 var åtte norske skuter på veg til New Foundland for å fange sel. De havna i et forrykende uvær. To av skutene forliste, «Nyken» og «Saltdalingen» fra Gratangen. Alle om bord på «Nyken» omkom, mannskapet på «Saltdalingen» ble berga. De seks andre skutene klarte seg i uværet, noen av dem med store skader. Ei av dem var «Isfjell» fra Tromsø. 80 år etterpå er dramaet fortsatt samtaleemne i både Gratangen og Tromsø. Arktisk Forening samler noen av etterkommerne til en samtale om hvordan minnene fortsatt lever blant dem som hadde en far eller bestefar om bord på «Nyken», «Saltdalingen» eller «Isfjell».

Mer informasjon kommer når møtedatoen nærmer seg.

Polarmuseet

Tromsø + Google Map

Møtene er åpne for alle – også de som ikke er medlem.